Trasa Warszawa-Cardiff, chętnie poznam dobre rady.
Zamieszczone przez Maru 123
montażem xenonów albo zderzakiem od RSa
xenony są od początku, a nad RSowym przodem właśnie pracuje i sprawdzam co da się na szybko załatwić i co potem dokupić. Jutro jak będzie rzeczoznawca to podjadę i się popytam dokładnie co da rady zrobić z tym, bo okazja nie powiem jest
A co do zdjęć to narazie mam to co zamieściłem ale jutro porobie więcej.
Zamieszczone przez hotrain
I serio - przód RS jakby Ci się udało załatwić - miodzio
Trasa Warszawa-Cardiff, chętnie poznam dobre rady.
Wybieram się pod koniec września na kilka dni do Cardiff. Nigdy nie jechałem samochodem na wyspy, więc chętnie wysłucham dobrych rad doświadczonych Kolegów
Planuję dojechać trasą szybką polecaną przez viamichelin do Dunkierki, tam prom Norfolklines do Dover i dalej autostradami do Cardiff.
Jest jakaś szybsza albo tańsza trasa?
Ropa jest droższa na wyspach?
Coś specjalnego trzeba ze sobą wziąć? Np. naklejki na reflektory?
zeb, na trasę popatrzę Ci później. Co do cen ropy, to jest droższa niż w PL. Co więcej kosztuje (tam) prawie tyle co benzyna (a nawet drożej), czyli jakieś 1,15 funia. Tutaj masz aktualne ceny w UK. Polecam zatankowanie się na stacji 24h Auhan we Francji (koło Dunkierki), bo jest po prostu taniej (jak chcesz dam Ci namiary). Generalne paliwo jest najdroższe w Holandii, Belgii i Niemczech, więc zatankuj pod korek tuż przed opuszczeniem PL. Co do świateł, to trzeba mieć naklejki i lepiej się zaopatrzyć zawczasu. Na promie można je też kupić, ale po wyjściu z auta nie ma do niego dostępu aż do przypłynięcia (oszczędzisz czas robiąc to wcześniej).
Prom płynie koło 2h, ale realnie wychodzi z za i wyładunkiem koło 3.
Napisz mi jeszcze jak planujesz podróż (bo na raz to wątpię, choć sam ostatnio zrobiłem Londyn Gdańsk na raz :shock.
Planuję ruszyć wczesnym rankiem, ok 5 rano i około 21.30 być pod promem, 24 w Dover, tam 3 godzinki kimki i dalej do Cardiff.
Stację paliw w Auchan już znalazłem.
Aktualnie z reflektorami mam największy znak zapytania... Oklejać?!?
Napisz mi jeszcze jak planujesz podróż (bo na raz to wątpię, choć sam ostatnio zrobiłem Londyn Gdańsk na raz :shock: )
Ha a ja wlasnie wrocilem do UK... Trasa Sierpc - Llandudno zrobiona wlasnie na raz... :P Kurcze jaka pogoda podla byla, popadywalo juz od polowy szwabow a pozniej to szkoda gadac...
Zamieszczone przez zeb
Aktualnie z reflektorami mam największy znak zapytania... Oklejać?!?
hmmm... Powiem Ci tak... To zalezy czy bedziesz duzo po zmierzchu jezdzil czy nie... Ogolnie to nie zwracaja na to uwagi bo sami zapieprzaja na dlugich dosyc czesto gesto i na prawym pasie non stop a wiec uzbroj sie takze w cierpliwosc co do niektorych z nich... :wink: a w dzien wiadomo, swiatel nie musisz miec wlaczonych...
Zamieszczone przez zeb
tam 3 godzinki kimki i dalej do Cardiff
A po co?? :P Do Cardiff to praktycznie rzut beretem, po ich drogach spokojnie powinienes dac rade... Jak miniesz juz te nieszczesne M25 London Ring (buduja chlopaki buduja...) I te dziwaczne radary w co niektorych miejscach to masz droge prosta jak z bicza strzelil... Dobra rada, jak ustukasz cos tam po drodze z czasu i bedziesz wczesniej o godzine lub dwie to warto czasem ladnie sie usmiechnac do niewiasty wydajacej bilety i jak da rade to napewno pusci szybciej... :wink: Dobra rada 2, jak juz wjedziesz i zaparkujesz autko to idz od razu na gore... Moim zdaniem kanapa zawsze lepsza do kimniecia sie niz krzeselko :P
PS. Trasa zrobiona w 20 godzinek razem z promem :P Ide spac bo zmarnowany sie czuje jak cholera :?
PS2. W sumie Ty to masz auto na polskich blachach wiec o radary to raczej nie musisz sie martwic zbytnio bo chyba nie maja dostepu do polskiej bazy danych?? Ja staralem sie zrobic swoja choc jedna fotke na pamiatke ale jakos to puste puszki byly czy jak (a moze zepsute??) badz ktos byl przede mna i nie dalo rady :P
Tam to nawet w nocy nie trzeba Za to powinien isc przed Toba ktos z latarnia i oznaczac droge Bo jak dobrze pamietam, to prawo nie zmienilo sie od set lat w UK.
Z Wawy do granicy, którędy najlepiej/najszybciej polecieć?
To zalezy skad z Wawy... Najlepiej jak najkrotsza droga do A2 np kierunek Łódź z Wawy droga E30 ktora tak czy siak przechodzi pozniej w A2 platna, ale za to smigasz 200 i nadrabiasz... :P Konczy sie ona niestety w Nowym Tomyslu (dziury i roboty jak cholera) i ciagniesz sie tak bocznymi do Swiecka lekko ponad 100 km, ale jak juz przejedziesz przez most i wjedziesz na strone niemiecka... Szpula do przodu znow 200 tyle tylko ze tym razem praktycznie non stop tak przez cale niemcy poza paroma miejscami ale nielicznymi... :diabelski_usmiech
Aha, zapomnialem dodac A2 platna w trzech miejscach po 12 zyla... :shock: jak dla mnie lekka paranoja szczegolnie na polskie realia ale da sie utukac naprawde szmat drogi bez zasranych korkow...
Komentarz